søndag

SYLTEDE CITRONSKALLER

Syltede citronskaller er det rene slik, overtrukket med en god chokolade, men er også gode, trillet i perlesukker. Portionen her giver ca. 100 stykker.

6 økologiske citroner
2 vaniliestænger uden korn i
9 dl vand
1 dl citronsaft
1 kg sukker
1 spsk. glucose
200 g sukker
500 g chokolade

Skær citronerne i kvarter og pil citronkødet af. Læg skallerne i en gryde med vand der lige dækker og bring gryden i kog. Hæld kogevandet fra og lad koldt vand løbe over skallerne til de er kolde. Gentag dette 6 gange helt forfra med koldt vand i gryden. Det trækker bitterstofferne ud af skallerne.
Kog så skallerne op med de tomme vaniliestænger, vandet, citronsaften og sukkeret. Lad det småkoge 2 minutter, tages fra varmen og køles helt af. Gentag også denne proces 6 gange. Det tager flere dage alt i alt. Herefter tilsættes glucosen og resten af sukkeret, så det undgås, at lagen krystalliserer. Bring gryden i kog endnu 2 gange, hvor den køles af mellem hver gang.
Skallerne opbevaret i køleskab på rene glas med lagen ved. Sigt citronskallerne og lad dem hvile mindst en time i sigten for at tørre mest muligt. Så klippes hver skal i 4 lange, tynde strimler og tørres med køkkenrulle. Nu skal strimlerne ligge og lufttørre i nogle timer før de overtrækkes med chokolade.

Smelt chokoladen over vandbad og dyp den ene ende af hver skal heri. Lægges til tørre på bagepapir.
Syltede citronskaller, der er overtrukket med chokolade eller trillet i perlesukker holder desværre kun et par dage, så det kan betale sig kun at overtrække mindre portioner ad gangen. Resten af skallerne opbevares så i lagen i køleskabet.