mandag

SVENSK JULEMIDDAG

Juleskinke

1 sukkersaltet skinke ca. 3 kg
vand
2 laurbærblade
10 hele peberkorn

til glasering
1 æg
1/2 spsk. melis
1 spsk. sennep
2 spsk. rasp

Læg skinken i en stor gryde og hæld vand ved så det dækker skinken. Kog vandet op og skum. Kom krydderierne i og kog ca. 2 1/2 time. Et kødtermometer skal vise 77 grader. Tag skinken op, læg den i bradepanden og skær sværen af.

Pisk æg, melis og sennep sammen og pensl skinken hermed. Drys med rasp. Sæt skinken i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter til den er gylden.
Lad skinken svale af, inden den serveres i skiver.

Sild

4 udvandede spegeskinkefileter
1 lille gulerod i skiver
2 rødløg i skiver
2 tsk. hel, hvid peber
2 tsk. hele sennepskorn

til lage
1 1/2 dl eddike
ca. 1 dl melis (ca. 85 g)

Skær fileterne i 2 cm brede stykker. Bland ingredienserne til lagen og og op. Sval lagen op.
Bland sild, løg, gulerod og krydderier i en skål eller krukke. Hæld den kolde lage over og lad sildene trække et koldt sted 2-3 dage.