onsdag

ANDEPOSTEJ

Andepostej er en rigtig julesag med portvin og persille og har den fordel, at den nemt kan tilberedes en dag eller to før den skal bruges. Den bliver kun god af, at stå koldt et par døgn.

ANDEPOSTEJ

1 lille and
1 rødvinsglas portvin
1 kaffeske peber
10 g salt
4 hakkede skalotteløg
1 fed hakket hvidløg
150 g fersk spæk
150 g brystflæsk fra grisen
1 tsk. hakket persille
1 æg
70 g mel

spæk i tynde strimler til at fore formen og lægge over postejen
2 1/2 dl sky

Skær brystkødet af anden, ud i lange strimler på ca. 1/2 cm bredde. Mariner kødet i portvinen natten over.
Hak til fars : Resten af andekødet, kråse, lever, brystflæsk, og spæk. Tilsæt hakkede skalotteløg, knust hvidløg, persille, mel salt, peber og æg. Rør det godt sammen og tilsæt portvinen fra marineringen.
Foer postejformen med tynde spækstrimler og læg et tykt lag fars i formen, dernæst de marinerede andestrimler og tilsidst resten af farsen. Læg nu spækstrimler i kors over hele postejen, sæt formen i vandbad, i ovnen ved ca. 150 grader i ca. 2 timer. Når overfladen er gylden, dækkes den med staniol. Hæld 1 dl sky over postejen medens den er varm og køl den af. Når postejen er helt kold hældes resten af skyen i formen.

Server andepostej med groft brød , portvinssky og syltede agurker.