søndag

FINKER

Finker er en sjællandsk ret og for mange, uunsværlig på julefrokostbordet. Førhen lavede man finker af alt indmad, der blev tilovers fra grisen, når der blev slagtet. Det vil sige hjerte, lever, nyre og lunger. Her nøjes vi med hjerte og lever.

FINKER

1 svinehjerte
600 g svinelever
an så det dækker
salt
peber
1 løg, skåret i stykker
2 laurbærblade
3 æbler, skrællet i både

opbagning
30 g mgr.
30 g mel
3-4 dl suppe

sukker
salt

Kog hjerte og lever i vand, tilsat salt, løg og 2 laurbærblade, så det lige dækker. Lad kødet køle af og hak det så igennem kødhakkemaskinen sammen med æblebådene.
Lav en opbagning af mgr., mel og suppe. Tilsæt den hakkede masse og smag til med eddike og rugbrød.

Serveres med groft rugbrød og hjemmesyltede rødbeder.