torsdag

KAFFECREME

Kaffecreme er en skøn dessert med alkohol, der skal nydes køleskabskoldt.

KAFFECREME

135 g sukker
2 1/2 dl piskefløde
1/2 kop stærk kaffe eller 25 g pulverkaffe
4 æggeblommer
2 tsk. vaniliesukker
1 spsk. whisky
2 blade husblas

I en stor metalskål piskes æggeblommer, kaffe, vanilie, whisky og sukker sammen. Sæt skålen over en gryde med vandbad. Der må ikke komme damp i skålen. Pisk i 3 minutter eller til cremen tykner. Hæld cremen i en anden skål og afkøl. Udblød husblassen i koldt vand. Knug den og kom den i en kasserolle med 2 spsk. vand. Lad den opløses over svag varme og køl lidt af, men ikke stivne. Kommes dråbevis i cremen og det blandes godt. Fyld cremen i små kopper eller skåle og sæt dem i køleskabet. Ved servering drysses cremen med chokoladespåner.
Kaffecreme kan også serveres i glasskål.