lørdag

KALVESYLTE

Kalvesylte er noget mere mager end sylte af grisekød og smager da også lidt anderledes. Hvis der tænkes i kalorier er denne, ikke helt traditionelle sylte til det danske julefrokostbord, måske den rigtige. Den kræver, i modsætning til tidligere omtalte grisesylte, husblas for at holde sammen.

KALVESYLTE

3/4 kg kalvebov uden ben

1 L vand
1 skrællet gulerod
1 pillet løg
2 tsk. salt
3 kryddernelliker
4-6 peberkorn
1 laurbærblad

gele
4 blade husblas
6 dl suppe

Læg kødet og vand i en gryde og kog op. Skum suppen grundigt. Kom løg og gulerod i gryden sammen med krydderierne og kog kødet under låg mindst 1 time til det er mørt.
Tag kødet op, sval det af og skær det i tern.

Læg husblassen i blød i koldt vand. Si suppen og mål 6 dl af. Kan evt. spædes med vand. Varm suppen op, tilsæt husblassen og lad den smelte. Smag suppen til.
Læg kødet i en form og hæld geleen over. Sættes i køleskabet natten over.
Vend sylten ud af formen ved at dyppe denne i kogende vand et øjeblik.

Kalvesylte serveres med rugbrød og syltede agurker.