lørdag

ABRIKOSTRØFLER MED CHOKOLADE

Julekonfekt af den hjemmelavede slags, hvor hele familien kan være med. - Det må ikke mangle.

Det er individuelt, hvornår der laves konfekt i hjemmene. Nogle venter til hen under jul, andre er ude i god tid, men det kræver list, at få den gemt for lækkermunde.

Her nogle forrygende lækre trøfler med rice crispies, abrikoser, mandler og chokolade.
Trøflerne kan pyntes med hakkede cocktailbær, ristede mandler eller små kristtjørnblade.

Opskrift : Anne Wilson

ABRIKOSTRØFLER MED CHOKOLADE

2 1/2 dl rice crispies
1 1/4 dl kokosmel
2/3 dl hakkede, tørrede abrikoser
2/3 dl hakket, blandet citrusskal
2/3 dl mandelsplitter
2 dl kondenseret mælk
250 g hvid chokolade, hakket
100 g mørk chokolade, hakket
2 tsk. palmin

Rice crispies, kokosmel, abrikoser, citrusskal og mandler røres sammen. Tilsæt den kondenserede mælk, rør det hele sammen, dæk med køkkenfilm og sæt skålen i køleskabet til massen er fast.

Store teskefulde af massen formes til kugler. Kom den hvide chokolade i en lille ildfast skål, som sættes over en gryde med kogende vand. Rør til chokoladen er smeltet og hel glat.

Læg en rist over bradepanden. Med to gafler dyppres trøflerne i chokoladen. Lad det overskydende dryppe af og læg trøflerne på risten. Afkøles i køleskabet.

Smelt den mørke chokolade og palmin som den hvide chokolade og fordel den over trøflerne, så det løber ned ad siderne på dem.
Afkøl i køleskabet.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS