lørdag

APPELSINLIKØR

Appelsinlikør skal trække 3 uger, så det kan akkurat lige nås inden jul. Den dejlige juledrik er perfekt i juledagene og skal man ud i julen, en perfekt vært- eller værtindegave.

Opskrift : Else Vinkel

APPELSINLIKØR

1/2 liter finsprit (50 %) eller cognac
400 g flormelis
skræl af 4 - 6 appelsiner
1 stang vanilje

Kom flormelis i en skål, hæld spiritussen over og rør af og til rundt til flormelissen er opløst.

Børst appelsinerne i lunkent vand med en blød børste, tør dem af og skræl den gule skræl af med en kartoffelskræller. Klip derefter skrællen af i tynde strimler.
Læg appelsinskræl og vanilje i en flaske og hæld spiritussen med den opløste flormelis i. Sæt prop i flasken og lad den stå varmt i ca. 3 uger. Ryst flasken af og til.
Ønskes ikke stærk vaniljesmag, tages vaniljen op efter den halve tids forløb.

Si likøren gennem et tæt siklæde og fyld den på små flasker.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS