fredag

LIKØRTOPPE

Lige fra tidlig barndom, har likørsnitter været en del af sortimentet, hvad angår vores julegodter.
Den dag i dag, er det stadig muligt at købe de små sukkertoppe, fyldt med likør og dyppet i chokolade.

Her andre spændende likørtoppe, der er bagt og sprøjtet med likørcreme. Til sidst dryppet med chokolade. De er dejlige.

Opskrift : Sigrid Fugl

LIKØRTOPPE

dej

400 g marcipan
2 æggehvider

likørcreme

100 g smør
50 g florsukker
1 æggeblomme
likør

garnering

smeltet chokolade

Riv marcipanen og ælt den med æggehviderne. Kom massen i en sprøjtepose og form dejen til små toppe på plade med bagepapir.

Bages i ovnen ved 150 grader i ca. 20 minutter. Kagerne skal tage lidt farve, men stadig være bløde indeni.

Til cremen røres smør og florsukker glat og smidigt. Rør æggeblommen i og smag til med likør.
Sæt cremen i små toppe på de afkølede kager gennem en sprøjtepose og dryp lidt smeltet chokolade på.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS