Lige fra tidlig barndom, har likørsnitter været en del af sortimentet, hvad angår vores julegodter.
Den dag i dag, er det stadig muligt at købe de små sukkertoppe, fyldt med likør og dyppet i chokolade.
Her andre spændende likørtoppe, der er bagt og sprøjtet med likørcreme. Til sidst dryppet med chokolade. De er dejlige.
Opskrift : Sigrid Fugl
LIKØRTOPPE
dej
400 g marcipan
2 æggehvider
likørcreme
100 g smør
50 g florsukker
1 æggeblomme
likør
garnering
smeltet chokolade
Riv marcipanen og ælt den med æggehviderne. Kom massen i en sprøjtepose og form dejen til små toppe på plade med bagepapir.
Bages i ovnen ved 150 grader i ca. 20 minutter. Kagerne skal tage lidt farve, men stadig være bløde indeni.
Til cremen røres smør og florsukker glat og smidigt. Rør æggeblommen i og smag til med likør.
Sæt cremen i små toppe på de afkølede kager gennem en sprøjtepose og dryp lidt smeltet chokolade på.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS