Punchroulade, i form af en skøn julekage af nøddedej med fyld af smørcreme, tilsat punch (svensk likør) eller kakaolikør.
Opskrift : Beagle Juul-Brockdorff
PUNCH-ROULADE
dej
3 æg
1 1/2 dl sukker
100 g malede hasselnøddekerner
1 spsk. kartoffelmel
2 tsk. bagepulver
2 tsk.bagepulver
fyld
100 g smør
1 1/2 dl flormelis
2 spsk. kakao
1 tsk. vaniljesukker
2 - 3 spsk. punch (svensk likør) eller kakaolikør
Stil ovnen på 250 grader. Lav en form af bagepapir på ca. 30 x 40cm og smør den med smør.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Vend nødderne i sammen med sigtet kartoffelmel og bagepulver.
Hæld dejen i formen og bred den ud.
Bag bunden i 5 minutter og vend den ud på et stykke bagepapir eller et viskestykke, som er drysset med lidt sukker. Afkøl bunden under et viskestykke.
Røringredienserne til fyldet sammen og bred det ud over den kolde bund. Rul rouladen sammen fra langsiden. Stil den køligt nogle timer, før den skæres i skiver.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS