Julens sild kan, ud over de traditionelle julesild, udvides med spændende varianter, der måske også går hen og bliver klassikere.
Sildecocktail, tilberedt i portionsskåle og serveret med groft rugbrød, er en skøn julesild.
Opskrift : Hanne Flensborg Thomsen
Rækker til 4 personer
SILDECOCKTAIL
salatblade
3 - 4 krydderfileter (ca. 125 g)
1 lille hakket løg
1 - 2 spsk. kapers
2 hårdkogte sild
sauce
1 dl ymer
3 - 4 spsk. kalorielet mayonnaise
1 spsk. tomatpure
1 spsk. fintreven peberrod
salt
paprika
Salatbladene strimles og lægges i bunden af 4 portionsskåle. Sildene skæres i småbidder.
Løg, sild og kapers fordeles i skålene. Æggene hakkes og drysses over.
Til saucen røres ingredienserne sammen og smages til med salt og peber.
Saucen hældes over sildeblandingen og der pyntes med karse.
Servér de små sildecocktail på julefrokostbordet med groft rugbrød til.
Spise med Mormor
Noget om Mad
vi bager gammeldags