lørdag

KROKANT-TRØFFEL

Et stykke himmelsk konfekt i luksusklassen er disse krokant-trøfler med mandler, overtukketmed mørk chokolade og pyntet med hvid chokolade.

Opskrift : Beagle Juel-Brockdorff

KROKANT-TRØFFEL

1 dl piskefløde
250 g mørk chokolade, gerne med appelsinsmag


krokant

25 g mandler
1/2 dl sukker

glasur

ca. 1 tsk. kakao
100 g mørk chokolade
25 g hvid chokolade

Kog fløden op og tilsæt chokoladen, der er brækket i stykker. Rør rundt til massen er helt glat. Afkøl til chokolademassen er stivnet lidt.

Mandlerne ristes på en tør pande. Ryst panden og pas godt på, at mandlerne ikke brænder på. Gnid hinderne af mandlerne. Gør panden ren og smelt sukkeret sammen med mandlerne. Lad det blive gyldenbrunt og hæld det straks over på bagepapir eller smurt folie. Afkøles helt og hakkes fint, når det er koldt.
Bland krokanten i trøffelmassen og lad den stivne i køleskabet.

Tril massen til små, aflange stykker, som rulles i  kakao og stilles koldt. Dyp stykkerne i smeltet chokolade, lad dem stivne på et stykke bagepapir og pynt med hvidchokolade.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS