Intet julebord uden sild. - Først og fremmest traditionelle sild, som vi har glædet os over i årtier, men også gode supplerende sildeopskrifter, haren plads på vore juleborde.
Her en god sild på glas, der vil gøre lykke ved julefrokosten.
Opskrift : Marianne Stürup
SILD PÅ GLAS
2 spegesild
1 del eddike og 2 dele vand
mælk
1 dl eddike
2 spsk. vand
3/4 dl sukker
1 spsk. olie
1 stort løg
4 peberkorn
4 hele allehånde
2 bdt. dild
Spegesildene befries for skind, ben og indmad og fileterne lægges i eddikevand et døgn, hvorefter de lægges i mælk nogle timer. De tages op og skæres i passende stykker.
En marinade røres af eddike, vand, sukker, olie, peberkorn og allehånde. Silden lægges i et glas med skruelåg, marinaden hældes over og de står køligt til næste dag. Løget hakkes og dilden klippes i små kviste, dette kommes ned til sildene, som nu er klar til at spise.
Servér silden med rugbrød og smør.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS