Spændende lakridssmåkager, udstukket i forskellige figurer, pyntet med glasur og krymmel, er dels dekorative blandt traditionelle danske julesmåkager og dels smager de virkelig dejligt.
Kagerne opbevares i tætlukkede kagekasser.
Der bliver 30 - 40 stk. af portionen
Opskrift : Dr. Oetker
LAKRIDSSMÅKAGER
dej
200 g hvedemel
1 pose Dr. Oetker mandelmel
1/2 tsk. hjortetaksalt
20 g usødet kakao
100 g sukker
125 g smør
3 tsk. Dr. Oetker naturlig lakridsekstrakt
1 æg str. M/L
pynt
glasur af flormelis og vand
krymmel
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Bland hvedemel, mandelmel, hjortetaksalt,kakao og sukker sammen. Smuldr smørret i blandingen saml dejen med lakridsekstrakt og æg.
Dejen hviler nu koldt i mindst 30 minutter.
Rul dejen ud. Udstik forskellige figurer og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Kagerne bages midti ovnen ved 180 grader varmluft i 6 - 8 minutter.
Køles af på en bagerist.
Til glasuren røres flormelis med en smule vand til en glasur. Dekorer kagerne og pynt med krymmel.
De dejlige lakridssmåkager holder sig godt i en tætlukket kagekasse.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS