søndag

GRØNKÅLSPATÉ MED NØDDER

Grønkålspaté  med nødder, serveret med flutes eller groft brød til, er et godt bud på kødløs julemad, ifald der er vegetarer blandt gæsterne.

Patéen laves dagen forinden og står koldt til næste dag. Det giver frihed til øvrige forberedelser.

Opskrift : Hanne Flensborg Thomsen

GRØNKÅLSPATÉ MED NØDDER

1 pk. frossen grønlangkål (ca. 450 g)

2 porrer
2 skalotteløg
25 g margarine
1 fed presset hvidløg
1 dl mælk
5 æg
50 g hasselnøddekerner
1 tsk. husblaspulver
ca. 1 tsk. salt
groftkværnet peber
reven muskat

250 g champignon

Grønkålen optøs og vandet trykkes af. Porrerne skæres i tynde skiver og løgene hakkes. Porrer og løg svitses i margarinen 4 - 5 minutter. Gryden tages fra varmen, hvidløg og grønkål tilsættes.
Mælk og æg piskes i grønsagerne.
Nødderne hakkes og tilsættes sammen med husblaspulver, salt, peber og muskat.
Champignonerne hakkes groft, svitses på tør pande og røres i grønsagsmassen.

En form på ca. 1 ½ liter pensles med fedtstof og fores med bagepapir. Grønsagsmassen fordeles i formen og alufolie lægges løst over.

Sættes i ovnen i vandbad og bages ved 175 grader i 1 3/4 - 2 timer.

Lad patéen stå i køleskab til næste dag og servér den så med brød til.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS