fredag

NYTÅRSKAGE

Kagen til årets sidste aften skal naturligvis være noget særligt. Lækker og flot at se på.

Her en bagt marcipanbund, belagt med flødecreme af flødeskum med hindbær og på toppen hele flotte hindbær til pynt.

Bunden kan bages i god tid og fryses ned.

Kagen rækker til 8 personer

Opskrift : Hanne Flensborg Thomsen

NYTÅRSKAGE

dej

400 g bagemarcipan eller rå marcipan
1 æg
1 æggehvide
ca. 1 dl vand

fyld

250 g frosne hindbær
2 - 3 spsk. sukker
1/4 liter piskefløde

Marcipanen skæres i tynde skiver og kommes i en skål.
Æg og æggehvide piskes med håndpisker til massen er jævn. Vandet piskes i lidt ad gangen. Dejen skal være så tyk, at den ikke flyder ud under bagningen.

En plade dækkes med bagepapir og kagens bund tegnes af efter en stor middagstallerken. Ca. halvdelen af dejen smøres ud til bunden. Resten af dejen lægges langs kanten eller sprøjtes ud som kant.

Bages i ovnen ved 200 grader i 15 - 18 minutter. Bunden afkøles og bagepapiret tages af.

Til fyldet piskes fløden stiv. Hindbærrene drysses med sukker og optøs. 6 - 8 pæne bær tages fra til pynt. Resten af bærrene moses med en gaffel. Vendes i den stiftpiskede flødeskum.
Fordel fyldetover bunden og pynt kagen med de hele hindbær.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS