fredag

MARENGSFUDGE

Marengsfudge med hakkede nødder eller valnødder, skøn gammeldags julekonfekt, der rulles i stænger og skæres ud, når de skal spises.

Der bliver ca. 100 stk. af portionen.

De lyse nødderuller er dekorative på konfektfadet sammen med chokolade og så smager de blændende godt.

Opskrift : Else Algreen 1965

MARENGSFUDGE

5 dl sukker
1/4 tsk. salt
1 1/2 dl sirup
1 1/4 dl vand
2 ægghvider
2 tsk. vaniljesukker
ca. 100 g hakkede nøddekerner eller valnødder

Bland sukker,salt, sirup og vand i en tykbundet kasserolle og kog lagen 25-30 minutter til 150 grader. Tag karamelprøven.
Pisk i mellemtiden æggehviderne til stift skum. Hæld sukkerlagen i en fin stråle ned i æggehvidemassen under kraftig piskning. Fortsæt med at piske i massen, til den er kold. - Jo kraftigere og jo længere, der piskes, jo bedre bliver fudgen.

Hæld massen op på et smurt papir og form den til 2 ruller. Rul dem i de hakkede nøddekerner, så en del af nødderne kommer ind i massen og resten sidder som et jævnt lag udenpå.

Læg rullerne koldt og skær dem i centimetertykke skiver, når de skal spises.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS