Vi kan slet ikke få for mange gode forslag til familiens december-hygge-dage. Bagte æbler, æbleskiver, skønne pandekager eller som her Birkumgåds æbleklatter.
De dejlige æbleklatter består af en æbleskivelignende dej, tilsat små stykker æbler og bagt som klatkager på panden. Serveres rygende varme med sukker.
Opskrift : Lotte Haveman
BIRKUMGÅRDS ÆBLEKLATTER
dej
3 æggeblommer
2 spsk. sukker
2 1/2 dl mælk
120 g mel
50 g smeltet smør
500 g æbler
3 æggehvider
til bagning
ca. 50 g margarine eller smør
Æggeblommerne piskes med sukker, mælk og mel røres i æggesnapsen og til sidst smeltet, afsvalet smør.
Dejen hviler, medens æblerne skrælles og skæres i små stykker.
Æblestykkerne blandes i dejen og til sidst blandes de stiftpiskede hvider i af 2 gange.
Panden opvarmes med lidt af margarinen, klatkagerne sættes på med en spiseske og bages ved ikke for stærk varme på begge sider.
Serveres friskbagte og rygende varme med sukker.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS