Jacques, små lækre pandekager med æblefyld, serveret varme drysset med sukker er rigtig til december-hygge, hvor det gælder om at komme hinanden ved.
Både børn og voksne kan være med. De små Jacques er velegnet til at dukke op overalt, hvor vi er sammen om hyggelige sysler, eller blot tilbringer ventetiden i hinandens selskab.
Opskrift : Marianne Stürup
JACQUES
125 g mel
1 1/2 dl mælk
1 dessertske olie
salt
sukker
ca. 1 dl vand
2 æg
2 fine spiseæbler
1 citron
En ret tyk pandekagedej røres af mel, mælk, olie, en anelse salt og lidt mere sukker, vand og æg. Lad dejen hvile.
Skræl æblerne, skær dem i tynde både, drys dem med sukker og dryp med lidt citronsaft.
Kom lidt olie på panden, sæt en spiseskefuld pandekagedej på, læg to stk. æbler på og kom en spiseskefuld dej over.
De små pandekager vendes og bages på den anden side. De skal bage ca. 4 minutter på hver side.
Jacques spises varme, drysset med sukker.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS