torsdag

STJERNER FRA KÖNIGSBERG

Stjerner fra Königsberg er næsten mere konfekt end kage. Disse skønne marcipanstjerner er måske ikke de nemmeste, men guud, hvor de smager.

STJERNER FRA KÖNIGSBERG

275 g marcipan
100 g flormelis
1 spsk. rosenvand (fås på apoteket)
64 hasselnøddekerner (ca. 50 g)

Riv marcipanen og ælt den med flormelis og rosenvand til en smidig dej. Udrulles mellem 2 stykker film til 2 cm tykkelse. Skæres istrimler af 3,5 cm bredde.
Udstik små takker på den ene langside med en stjerneform og del strimlerne i 4,5 cm lange stykker. Læg nu en hasselnødkern midt på hver strimmel og rul marcipan omkring. Sæt 3 ruller sammen som en "Mercedes stjerne" og den 4. rulle ovenpå sammenføjningen. Tryk det hele godt sammen. Sættes på bageplade med bagepapir og stilles i et køligt rum til næste dag.
Bages så ved 225-250 grader i ca. 4-5 minutter. Takkerne skalvære brune. Køles helt af på pladen før de lægges i kagedåse med låg.