mandag

JULEROULADE

Juleroulade, inspireret af franskmændenes traditionelle julekage, Bûche de Noël. Skøn roulade med chokoladesmørcreme i.

JULEROULADE

dej
6 æg
120 g sukker
150 g mel

fyld
125 g mørk, letbitter chokolade i småstykker
4 dl piskefløde

pynt
ca. 1 dl abrikosmarmelade, lunet
ca. 550 g marcipan

Lav fyldet dagen før. Bland piskefløde og små stykker chokolade i en gryde og bring blandingen i kog under omrøring. Hæld blandingen i en skål, lad den køle af og stil den tildækket i køleskabet.

Lav dejen ved at komme æg og sukker i en skål og stil den over en gryde med vandbad. Pisk i blandingen konstant, indtil den føles varm. Tag skålen fra vandbadet og pisk til æggemassen er afkølet. Sigt lidt efter lidt melet i og rør det hele godt sammen.
Beklæd en bageplade med bagepapir, så der står en kant omkring. Hæld dejen på papiret og glat den ud med en kniv. Sæt pladen i ovnen ved 225 grader i 12-15 minutter.Vend rouladebunden ud på et sukkerdrysset bagepapir og pensl bagsiden med koldt vand for at få papiret til at slippe. Læg også et bagepapir på rouladen og pensl med koldt vand. Lad nu det hele køle helt af.

Pisk chokoladefløden fra køleskabet til konsistensen bliver som en tyk creme. Fjern det øverste papir fra rouladebunden og smør cremen på i et tykt lag. Lad et lille stykke være fri hele vejen rundt. Rul nu bunden fast sammen fra den lange side medens der holdes med det sukkerdryssede papir. Læg rouladen på et brædt med sammenføjningen nedad og sæt det i køleskabet så fyldet kan stivne. Herefter smøres rouladen hele vejen rundt med den lune marmelade. Marcipanen æltes og rulles ud mellem 2 stykker film til en aflang firkant, der kan dække rouladen. Pak rouladen ind i marcipanen og skær overflødig marcipan væk. Det kan bruges til pynt.