mandag

FYLDTE SPEKULAAS' ER

Ca. 30 store kager eller ca. 90 småbitte kager.

fyld
250 g smuttede, malede mandler
250 g sukker
2 store æg
lidt reven citronskal
en sjat rom eller mælk

dej
300 g mel
150 g smør eller mgr. i små stykker
150 g brunt farin
3-4 tsk. brunkagekrydderier
1/2 tsk. bagepulver

sammenpisket æg
glasur af flormelis og vand
smuttede mandler

Start med fyldet. Rør ingredienserne sammen og fyld massen i en plastpose. Luk posen og ælt indholdet let igennem før det lægges i køleskab i nogle timer, dage eller op til en uge.
Ælt en dej af de angivne ingredienser, tilsæt om nødvendigt en smule mælk. Dejen skal være fast. Lad denne stå køligt i 6-12 timer. Del dejen i 2 eller 4 lige store dele og udrul hver portion til en aflang plade.
Kagerne bliver bedst, når dejen udrulles tyndt. Læg 2 dejplader sammen om fyldet, tryk kanterne sammen og pensl sammenføjningen hele vejen rundt med æg. Pensl hele overfladen og sæt kagerne i ovnen ved 160 grader.
Bages ca. 45-60 minutter.
Afkøl kagen på pladen, skær kanterne af og del kagen i små firkanter. Pynt med glasur og mandler.