torsdag

LEBKUCHEN

Lebkuchen blev oprindelig bagt af middelalderens munke, som forærede kagerne til de fattige. Lebkuchen er hen ad vejen siden dengang forfinet noget med honning, nødder og krydderier. Ingen tysk jul uden lebkuchen.

LEBKUCHEN

180 g honning
60 g smør eller mgr.
50 g brun farin
250 g mel
3 tsk. bagepulver
150 g malede hasselnøddekerner
1 æg
1 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. stødt koriander
1/2 tsk. revet muskatnød
1/2 tsk. stødt nellike
1/2 tsk. stødt allehånde
1/2 tsk. stødt ingefær
1/2 tsk. hvid peber

glasur
150 g sigtet flormelis
1 æggehvide

pynt
smuttede mandler
cocktailbær
hel sukat

Honning, fedtstof og farin koges op i en kasserolle. Afkøles og hældes svag lunken over melet, tilsat bagepulver, nødder, æg og krydderier. Æltes godt sammen og lægges i en plastikpose. Hviler et par timer i køleskab.
Dejen udrulles i 1/2 cm tykkelse. Stikkes ud til små eller store figurer. Lægges på pladen, beklædt med bagepapir. Bages ved 175 grader i 10-12 minutter, afhængig af størrelse. Lad kagerne blive kolde på en bagerist, pynt dem med glasur, cocktailbær, smuttede mandler og udskåret sukat.