fredag

HONNINGKAGE JULEMAND

Honningkage julemand som børnene kan være med til at lave er en udfordring til deres kreative evner med at forme figurer og siden pynte med glasur. En honningkage julemand kan pyntes i hvid glasur, men også i mange glade farver. I hvert fald giver det en herlig dag i køkkenet, at børnene er med til at lave noget sjovt og noget fantastisk.

HONNINGKAGE JULEMAND

250 g honning
100 g sukker
reven skal af 1 citron
reven skal af 1 appelsin
2 æg
1 tsk. kanel
1 tsk. natron
400 g mel
kokosmel
glasursukker
evt. frugtfarve
smeltet chokolade
1/2 æggehvide

Varm honning og sukker under omrøring til sukkeret ikke længere knaser. Tilsæt appelsin- og citronskal. Lad massen blive lunken, pisk æggene i og tilsæt kanel og natron. Rør nu dejen sammen med melet. Tilsæt evt. den afkølede dej mere mel, så den er tilstrækkelig fast til udrulning og rul den ud i ca. 1 cm tykkelse i en bageplades størrelse. Skær med kniven en flot julemand ud. Af den resterende dej skæres små pakker. Bages ved 175 grader i ca. 12 minutter.
Pelsbremmen på julemandens frakke og hue er kokos, drysset på et tyndt lag våd glasur. Hans julesæk er penslet med smeltet chokolade.
Pynt frakken og pakkerne med glasur, rørt sammen af 150 g flormelis og 1/2 æggehvide. Sprøjt glasuren på med en 10 ml plastsprøjte fra apoteket. Med den kan der laves fine detaljer.