onsdag

Mormors Julesnaps

Mormors julesnaps er enkle at fremstille og så smager de rigtig godt. De er lavet på forskellige bær og krydderurter og fælles for dem er, at når de har trukket tilpas, hvilket afgøres ved at smage på dem, skal de filtreres gennem et kaffefilter ned i den flaske, de skal opbevares i.
Det med at lave snaps på krydderurter går helt tilbage til middelalderen, hvor man tillagde urternes styrkende og stimulerende virkning stor betydning. Munkene var især specialister i at fremstille brændevin med lægende virkning.

ENEBÆRSNAPS

Ca. 70 enebær kommes i en hel flaske Brøndum snaps og trækker 10-14 dage.
Smag på den, filtrer den ned i flasken og gem den, hvis du kan.

RØNNEBÆRSNAPS

1-1 1/2 dl rønnebær, som har fået frost, overhældes med 1 flaske Brøndum snaps. Trækker i 4-5 dage. Hvis snapsen er bitter, tilsættes lidt honning og snapsen lagrer videre.
Smag på den og filtrer den gennem et kaffefilter ned i flasken.

HINDBÆRSNAPS

I et glas med skruelåg hældes tørre hindbær 3/4 op. Tilsæt en flaske Brøndum snaps og 1-2 tsk. sukker eller honning. Denne snaps skal trække længst muligt, om det kan lade sig gøre.

BROMBÆRSNAPS

I et glas med skruelåg hældes tørre brombær 3/4 op. Tilsæt en flaske jubulæumssnaps og lad trække 1-2 måneder, gerne længere.

BLÅBÆRSNAPS

I et glas med skruelåg hældes tørre blåbær 3/4 op. Tilsæt en flaske jubilæumssnaps og lad trække 1-2 måneder, gerne længere.

ANANASKIRSEBÆRSNAPS

I en halv flaske Brøndum snaps hældes 15-20 ananaskirsebær. Det hele trækker i 3-4 uger.

SLÅENSNAPS

2-3 dl slåen, der har fået frost, tilsættes 1 hel flaske Brøndum snaps. Trækker 2-3 uger, filtreres gennem et kaffefilter og hældes på flaske.

VALNØDDESNAPS

Del 5-6 valnødder i mindre stykker og tilsæt en hel flaske Brøndum snaps. Lad trække 4-6 måneder, filtrer snapsen gennem et kaffefilter og hæld på flaske.