tirsdag

SVENSK MARCIPANMASSE

Marcipan er blevet dyrt i år, faktisk næsten dobbelt så dyrt som sidste år. Det går jo nok, den ene gang, der skal laves julekonfekt.

Man kan jo også vælge en noget billigere variant, svensk marcipanmasse, der jo er en billig variant af den dyre. Om ikke andet, kan børnene muntre sig med den, når familien er samlet i køkkenet for at fremstille julekonfekt.

M.h.t. bitre mandler. udelad dem og erstat dem i stedet med lidt mandelessens. Det er sikkert.

Opskrift : Anna Strunge 1939

SVENSK MARCIPANMASSE

1 kg florsukker
1/4 kg søde mandler
for 10 øre bitre (nogle få, men lad ikke børnene stå alene med dem. De udvikler blåsyre).
2 kopper flormel (hvedemel
1 kop kold, kogt mælk eller vand

Mandlerne skoldes og males i mandelkværn. Det hele æltes til en dej.

Farv eventuelt noget af massen og fremstil figurer af dem.

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad