onsdag

BORNHOLMSK JULEKAGE

Julekage er dejligt til en kop kaffe midt i juletravlheden.

Her en traditionel julekage fra Bornholm med kardemomme og vanilje, creme, æblemos og makronmasse.

Opskrift : Hansigne Hansen

BORNHOLMSK JULEKAGE

dej

3 æg
50 g melis
65 g gær
lidt kardemomme
lidt vanilje
250 g smør
450 g melis

creme
lidt æblemos
lidt makronmasse

Gæren røres ud i ganske lidt af sukkeret og røres derefter sammen med æggene, kardemomme og vanilje. Smør og mel smuldres sammen, væsken kommes i. Dejen æltes og sættes til hævning ca. 1/4 time.

Rul dejen ud i en lang strimmel, som belægges med creme, lidt æblemos (som kan passeres gennem en sigte), lidt makronmasse eller ristede havregryn.
Dejen bøjes ind fra siderne, så fyldet kan ses.

Sættes i en jævn varm ovn og bages lysebrun.

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad