lørdag

MANDELÆBLER

Disse skønne æbler, dækket af mandeldej er simpelthen ikke til at komme udenom i julemåneden, når der skal kræses.

Opskrift : Else Algreen 1964

MANDELÆBLER

8 små æbler
ca. 2 dl vand
1 1/4 dl sukker

dej

100 gmandler
30 g smør
6 spsk. sukker
1 dl piskefløde
saft og skal af 1/2 citron
2 æggeblommer
2-3 æggehvider

Skræl og del æblerne, tag kernehuset ud og kog dem få minutter i sukkerlage. Læg de kogte æbler (uden lage) i et smurt ildfast fad.

Til dejen smuttes og hakkes mandlerne. Rør dem med smør, sukker og fløde. Smag til med citronsaft og citronskal. Rør derpå æggeblommerne i. Pisk hviderne og vend dem i dejen.
Hæld dejen over æblerne og bag dem ved stærk varme (225 - 250 grader) 6-8 m minutter, til retten er blevet gylden.

Servér de dejlige mandelæbler varm, lunken eller kold med flødeskum til.

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad