lørdag

RØDKÅL MED RØDVIN

Det er selvfølgelig en smagssag, om der skal være hjemmekogt rødkål til julemiddagen. Industrien kan selvfølgelig træde til, men der er ikke meget, - ud over en enkelt, der kan indfri forventningerne som tilbehør til året julemiddag.

Her en dejlig hjemmekogt rødkål med rødvin, der kan laves før jul og fryses ned.

Opskrift : Jutta Rømert

RØDKÅL MED RØDVIN

ca. 1 kg rødkålshoved (1/2 - 1)
50-75 g smør
2 1/2 dl rødvin
salt
8-10 hele nelliker
4 hele allehånde
3-4 æbler

Snit kålen fint og svits den i smørret under omrøring. Tilsæt rødvin, krydderier og salt. Lad kålen koge sagte 20-30 minutter.
Skræl evt. æblerne, fjern blomst, stilk og kernehus og skær æblerne i både. Blandes i rødkålen der simrer yderligere 20-30 minutter.

Spise med mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad