Julemiddagen er helt afhængig af en god rødkål, om man så køber den eller laver den selv.
Her en dejlig braiseret rødkål med appelsin, farin og hakkede nødder.
Opskrift : Anne Skovgaard-Petersen
BRAISERET RØDKÅL
600g snittet rødkål
3/4 dl eddike
kogende vand
25 g smør
reven skal af 1 appelsin
saft af 2 appelsiner
2-3 spsk. farin
salt
peber
25-50 g hakkede nødder
Kom den snittede kål i en skål sammen med eddiken og hæld kogende vand over, så kålen er dækket. Lad det stå i ca. 10 minutter, så kålens fine røde farve kommer frem. Dryp kålen godt af i en sigte.
Svits den i smørret, tilsæt appelsinskal og saft samt farin og en lille tsk.salt.
Lad kålen mørne under låg på 10-45, afhængig af, om der skal være lidt bid i den eller den skal være gennemmør. Tilsæt hakkede nødder og smag til med farin, salt og peber.
Spise med Mormor
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad