lørdag

BRAISERET RØDKÅL

Julemiddagen er helt afhængig af en god rødkål, om man så køber den eller laver den selv.

Her en dejlig braiseret rødkål med appelsin, farin og hakkede nødder.

Opskrift : Anne Skovgaard-Petersen

BRAISERET RØDKÅL

600g snittet rødkål
3/4 dl eddike
kogende vand
25 g smør
reven skal af 1 appelsin
saft af 2 appelsiner
2-3 spsk. farin
salt
peber
25-50 g hakkede nødder

Kom den snittede kål i en skål sammen med eddiken og hæld kogende vand over, så kålen er dækket. Lad det stå i ca. 10 minutter, så kålens fine røde farve kommer frem. Dryp kålen godt af i en sigte.
Svits den i smørret, tilsæt appelsinskal og saft samt farin og en lille tsk.salt.
Lad kålen mørne under låg på 10-45, afhængig af, om der skal være lidt bid i den eller den skal være gennemmør. Tilsæt hakkede nødder og smag til med farin, salt og peber.

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad