postejer, pateér og terriner er velkomment på det danske julebord. De er velsmagende og så kan de nemt laves flere dage forinden.
Her en dejlig kyllingepaté med røget bacon og champignons.
Opskrift : Jutta Rømert
KYLLINGEPATÉ
300 g kyllingelever
150 g røget bacon
1 æg
ca. 1 dl fløde
1-2 spsk. tør sherry eller portvin
1/2 - 1 tsk. timian
1/2 - 1 tsk. basilikum
salt
peber
75 g champignons
1 spsk. smør
Lad kyllingeleveren tø. Hak kyllingelever og bacon 1 gang gennem kødmaskinen. Rør æg og fløde i. Tilsæt sherry eller portvin og krydr med timian, basilikum, salt og friskkværnet peber.
Lad farsen hvile en time.
Rens champignonerne og del dem i skiver eller kvarte. Rist dem i 1 spsk. smør og kom dem i farsen.
Hæld patéblandingen i en velsmurt form.
Bages i ovnen ved 200 grader i 50-60 minutter,
Spise med Mormor
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad