mandag

SVESKEKOMPOT


Sveskekompot er med sin dejlige kanelsmag særdeles anvendelig i december måned, navnlig når sveskestenen erstattes med en mandel.
En dejlig dessert, der serveres, dækket af flødeskum.

Da kogevandet skal bruges i desserten, skal der ikke være mere vand end højest nødvendigt, da smagen ellers vil gå tabt.

Opskrift : Håndbog for husmødre

SVESKEKOMPOT

svesker med sten
vand til kogning
kanel
kogevand fra sveskerne
sukker
kartoffelmel
1/2 skoldet mandel til hver sveske

Sveskerne vaskes godt i varmt vand, sættes derefter på at koge i vand med kanel. Når de er møre, tages de op meden hulske og stenene trykkes forsigtigt ud. Knus stenene, pil kernerne ud og stik dem i sveskerne ( brug hellere mandler, det er nok så julet).
Skallerne koges et kvarter i vandet. Skallerne koger et kvarter i vandet, som sveskerne er kogt i for at give smag. hældes over en sigte, hvor saften sies fra, kommes i gryden, smages til med sukker og jævnes med kartoffelmel. Saucen må ikke være for tynd.
Sveskerne kommes i og når kompotten er afkølet lidt, hældes den op i en glasskål.

Servér sveskekompotten dækket af flødeskum.

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad