Mormors Juleopskrifter er en buket af traditionelle danske retter,som vi ikke for noget vil undvære i juletiden.Det være sig varm og kold julemad - julemiddag med alt, hvad der hører til,julefrokost,bagværk,konfekt og så alle de mange skønne juleopskrifter,jeg har samlet gennem et langt liv.Nogle helt unikke. Der er også nogle absolutte pletskud på julemad fra andre landes juletradioner,der vil være kendt og elsket verden over.Links til fantastiske sider om jul. Rigtig god fornøjelse.
mandag
SVESKEKOMPOT
Sveskekompot er med sin dejlige kanelsmag særdeles anvendelig i december måned, navnlig når sveskestenen erstattes med en mandel.
En dejlig dessert, der serveres, dækket af flødeskum.
Da kogevandet skal bruges i desserten, skal der ikke være mere vand end højest nødvendigt, da smagen ellers vil gå tabt.
Opskrift : Håndbog for husmødre
SVESKEKOMPOT
svesker med sten
vand til kogning
kanel
kogevand fra sveskerne
sukker
kartoffelmel
1/2 skoldet mandel til hver sveske
Sveskerne vaskes godt i varmt vand, sættes derefter på at koge i vand med kanel. Når de er møre, tages de op meden hulske og stenene trykkes forsigtigt ud. Knus stenene, pil kernerne ud og stik dem i sveskerne ( brug hellere mandler, det er nok så julet).
Skallerne koges et kvarter i vandet. Skallerne koger et kvarter i vandet, som sveskerne er kogt i for at give smag. hældes over en sigte, hvor saften sies fra, kommes i gryden, smages til med sukker og jævnes med kartoffelmel. Saucen må ikke være for tynd.
Sveskerne kommes i og når kompotten er afkølet lidt, hældes den op i en glasskål.
Servér sveskekompotten dækket af flødeskum.
Spise med Mormor
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad