onsdag

RISBUDDING MED CHOKOLADE

Ris a la Mande er jo nærmest obligatorisk som dessert juleaften og det er da også dejligt og traditionelt.

Skulle nogen syntes, at det måske kunne være morsomt, at prøve noget andet som alternativ til ris a la Manden, er denne gamle opskrift fra fyrrene på risbudding med chokolade et bud.

Den færdige risbudding serveres pyntet med små flødeskumstoppe med chokoladesovs til.

Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1943

RISBUDDING MED CHOKOLADE

4 dl mælk
lidt appelsinskal
20 g smør
60 g sukker
en anelse salt

100 g grødris
3 æggeblommer
3 knæk smeltet chokolade
3 stiftpiskede æggehvider

Kom mælk, appelsinskal, smør, sukker og en anelsesalt i en lille gryde. Når mælken koger, kom da risene i under stadig omrøring og lad det komme i kog. Koges 5 minutter uden låg, herefter med låg over. Det sættes i en mellemvarm ovn i 25 minutter uden at der røres.
Tag gryden ud af ovnen og når risene er afkølet, bland da forsigtigt med en gaffel æggeblommer og chokolade i. til allersidst blandes de stiftpiskede æggehvider i.
Massen hældes i et smurt, ildfast fad.


Bages i ovnen i 3/4 time.

Servér risbudding med chokolade kold, pyntet med små toppe af flødeskum og med en chokoladesovs, bestående af smeltet chokolade i piskefløde til.

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad