fredag

HVID SILDESALAT ( MADVIGS SALAT )

De fleste af os har helt bestemte ting, der skal på julens frokostbord, meget af det er vi vokset op med og det må for alt i verden ikke mangle.

Vor kære gamle julemad, fortjener også overlevering, generation efter generation. Nøjagtig som traditionen byder. Alligevel er det spændende, at putte lidt nyt ind, år efter år.

Hvid sildesalat, også kaldet Madvigs salat, er en gammel klassiker, der er god på frokostbordet.

Opskrift Richardt Oest-Larsen 1943

HVID SILDESALAT ( Madvigs salat )

1 spegesild
mælk
1 mellemstor asie
10 mellemstore kartofler, kogt, pillet og skåret i tern
3 hårdkogte æg, hvoraf hviderne skæres og blommerne tværes
2 mindre løg
lidt sennep
lidt peber
lidt eddike
2 1/2 dl fløde

Spegesilden udblødes i mælk en dag og skæres i små stykker. En asie af mellemstørrelse ligeledes.

De tre hårdkogte æggeblommer tværes ud med en ske og røres med lidt udrørt sennep og lidt eddike efter smag. Derpå tilsættes lidt stødt peber, de revne løg og en halv kop fløde. I denne marinade lægges de skårne ingredienser. Det hele skal nu trække en times tid og er så klar til servering.

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad