fredag

FORLOREN HARE MED APPELSIN

Selv om vi går og glæder os til julens hygge og gode mad på bordet, skal vi jo leve resten af måneden indtil jul. Her kan man jo være lidt kreativ og give hverdagsmaden en smag af jul.

Forloren hare med appelsin, tilberedt af hakket flæskekød, kan nemt gøres til velsmagende julemad ved hjælp af appelsiner og ribsgelé.

Opskrift : Grethe Pedersen

FORLOREN HARE MED APPELSIN

500 g flæskekød, hakket to gange
2 tsk. salt
85 g mel
2 finthakkede skalotteløg
1 æg
1 tsk. smuldrede salvieblade
2 tsk. sød paprika
1 strøgen tsk. friskkværnet hvid peber
3 dl mineralvand
2 appelsiner
2 spsk. ribsgelé
100 g bacon i skiver
5 dl vand
2 tsk. kartoffelmel

Det hakkede kød røres med salt, mel, æg, hakket skalotteløg og krydderier tilsættes. Rør mineralvandet i og rør farsen godt, gerne med elpisker.

Smør en bradepande og læg halvdelen af farsen i, som en flad, aflang pølse. Der laves en lille fordybning på langs gennem farsen. De pillede, fileterede appelsinfileter uden hinder lægges over fordybningen, herover ribsgeléen. Den resterende fars lægges over, det hele lukkes sammen on fyldet og formes til et brød. Baconskiver lægges over haren.

Bradepanden sættes i ovnen ved 225 grader og haren brunes i 15 minutter. Vand hældes ved, der skrues ned for varmen til 180 grader og der steges videre 20 minutter. Stegeskyen hældes fra, ovnen slukkes og haren bliver stående ved eftervarmen, medens der laves sauce.

Skyen bringes i kog og jævnes med udrørt kartoffelmel. Koges igennem og smages til med salt og peber.

Servér haren med saucen og små kogte kartofler.

VELBEKOMME

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad