tirsdag

OSTEFROMAGE

Flot til julens ostebord, er denne ostefromage, der serveret sammen med blegselleri, æbler, appelsiner og nøddekerner er en fantastisk afslutning på en himmels julefrokost.

Opskrift : Else Algreen 1964

OSTEFROMAGE

3 dl fløde
1 æggeblomme
1 spsk. kartoffelmel
50 g danablu1 spsk. reven parmesanost
15 g smør
2-3 blade husblas
2 æggehvider
salt
peber
paprika
1 spsk. cognac

Pisk fløde, æggeblomme og kartoffelmel sammen og varm blandingen op under uafbrudt piskning, til den begynder at blive jævn.
Fjern gryden fra varmen og kom osten i sammen med smør og husblas, der skal være godt opblødt i koldt vand. Rør let rundt i massen det meste af tiden, til den er nogenlunde kold og tyktflydende.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i sammen med krydderierne og eventuelt kognac, før massen er helt stivnet.

Hæld fromagen i en form eller små portionsforme, der skal være skyllet med koldt vand. Sæt den koldt og vend den, idet formen holdes et øjeblik i kogende vand, når fromagen skal serveres.

Sæt fromagen på bordet sammen med bladselleri, æbler eller julesalat og appelsiner samt nøddekerner.

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad