fredag

FÜRST PÜCKLER FROMAGE TIL NYTÅRSAFTEN

FÜRST PÜCKLER FROMAGE TIL NYTÅRSAFTEN
Flot trefarvet Fürst Pückler fromage, bestående af hindbær-, kakao- og hvid fromage, serveret med småkager, hvidvin skumsovs eller karamelsovs, er en ualmindelig flot og velsmagende dessert, der passer fint på bordet nytårsaften.

Ingeborg Møller skrev sidst i 30erne om gode ideér til glæde for husmoderen, hendes husstand og hendes gæster. Gav opskrifter på dejlige retter til koldt bord, forskellige mellemretter, desserter og forfriskninger. Herunder denne skønne Fürst Pückler fromage.

Opskriften rækker til 6-8 personer

Kilde : Ingeborg Møller 1939 / Spise med Mormor


FÜRST PÜCKLER FROMAGE

6 dl piskefløde
5 spsk. tyk hindbærsaft
rød frugtfarve
25 g sigtet kakao
2 æggeblommer
50 g sukker
9 blade husblas

Til fromagen deles husblassen i 3 dele, sættes i blød og smeltes hver for sig. Æggeblommerne røres hvidt med sukkeret i 10 minutter og tilsættes den piskede fløde. Massen deles i 3 lige store dele.
Den ene tilsættes hindbærsaften og måske nogle dråber rød frugtfarve, den anden del tilsættes kakaoen og den sidste del skal ikke tilsættes noget.
Hver del, den ene efter den anden, røres op med 1 portion husblas, røres sagte og fyldes i en timbaleform eller lignende form, når husblassen begynder at stivne. Først den hvide, dernæst den lyserøde og til sidst den brune.

Fromagen vendes ved anretningen, pyntes med småkager og serveres med hvidvin skumsovs eller med karamelsovs.

hvidvin skumsovs

6 æggeblommer
75 g sukker
2 1/2 dl hvidvin
finhakket, gul skal og saft af 1 citron

Æggene røres med sukkeret til det er helt hvidt og alt det øvrige tilsættes. Cremen piskes derefter over god ild, til den omtrent har nået sit dobbelte omfang. Serveres straks.
 
Spise med Mormor
 
Noget om Mad
 
VI BAGER GAMMELDAGS