Nytårsaften, når sulten ud på natten melder sig, er disse gammeldags lakseruller med frossen flødepeberrod overordentlig lækre. Rullerne serveres på salatblade med ristet brød og smør til.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier
LAKSERULLER MED FROSSEN FLØDEPEBERROD
4 reelle skiver fersk røget laks
1 dl piskefløde
2 tsk. sukker
2 tsk. vinaigre
revet peberrod efter smag
pynt
salatblade
Fløden piskes stiv, smages til med sukker, eddike og reven peberrod. Smøres over lakseskiverne i et ret tykt lag, rulles sammen og lægges på et stykke smørrebrødspapir på sammen føjningen og papiret lukkes omkring rullen. Denne lægges ind i køleskabets fryserum. Hårdtfryse må det ikke, men flødepeberroden skal være gennemkold og virke ganske let frossen.
Serveres på salatblade med ristet brød og smør til eller rullen kan lægges på det smurte, ristede brød.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS