torsdag

Nøddefromage

Nøddefromage er en pragtfuld dessert til en smuk afslutning på en af decembers mange julefrokoster.

NØDDEFROMAGE

50 g hasselnøddekerner
100 g blød nougat
3 blade husblas
1/2 L piskefløde, pisket til ikke for stift skum

til pynt
halve hasselnøddekerner

Nødderne ristes på en varm, tør pande til skallerne springer af. Afkøl og hak kernerne fint.
Smelt nougaten over vandbad og rør de hakkede hasselnøddekerner i. Afkøl blandingen.
Vend nougatmassen i flødeskummet. Læg husblas i blød i koldt vand 5 minutter. Træk det op af vandet med det vand, der følger med og smelt det over vandbad. Afkøl husblassen med lidt af fromagen og bland resten godt sammen.
Hæld fromagen i en glasskål og stil den koldt nogle timer. Pynt med de halve hasselnøddekerner ved servering.