søndag

Julelagkage

Julelagkage, der kan få julelysene til at stråle i øjnene på alle søde julesjæle.
Dagen før dagen og alle de andre juledage er nær og den søde tid fortjener noget helt ekstra.
Bemærk, der går mange æg til lagkagen. Bundene kan bages et par dage før, de skal bruges.
Af de tiloversblevne æggehvider kan med fordel bages marengs, chokolademarengs eller evt. marengs med valnødder.

JULELAGKAGE

Julelagkage med chokolade og marcipan

kagebunde
200 g blendede mandler
250 g sukker
6 æggeblommer
2 æggehvider

creme
200 g smør
200 g flormelis
6 æggeblommer
2 dl fløde
2 spsk. kakao
2 spsk. kaffepulver

marcipan
overtrækschokolade

Til lagkagebundene piskes æggeblommerne hvide med sukkeret og tilsættes de blendede mandler. Vend forsiftigt de piskede æggehvider i til sidst. Fyld dejen i 2 velsmurte lagkagebunde.
Bages ved 175 grader i 40 minutter.

Til cremen piskes smørret kraftigt med flormelis, æggeblommer og fløden tilsættes. Varm blandingen op til kogepunktet under konstant piskning og afkøl cremen. Den helt kolde creme piskes op. Kakao og kaffepulver tilsættes.

Læg bundene sammen med cremen og overtræk lagkagen med chokolade. Pynt med marcipan rundt i kanten.

Denne julelagkage er himmelsk. Prøv den !