fredag

Laksemousse

Laksemousse til julefrokosten giver lidt fornyelse til det traditionelle danske julefrokostbord.. Opskriften her er til 8-10 prs.

LAKSEMOUSSE

500 - 600 g kogt laks (gerne foreller) uden skind og ben
8 blade husblas
saften af 1 citron
1 dl fintklippet purløg
1 dl klippet dild
3 - 4 spsk. revet peberrod
lidt salt
lidt hvid peber
2 dl piskefløde
4 stiftpiskede æggehvider

Den kogte laks pureres eller blendes. Husblas lægges i blød i koldt vand 5 minutter. Knuges op heraf og smelter, afsvales med lidt af fløden, der tages fra, inden den piskes. Afsvalet husblas hældes i laksen sammen mede alle andre ingredienser, undtaget flødeskum og de stiftpiskede æggehvider. Smag fisken til og tilsæt flødeskum og æggehvider. Hældes i en form, der er skyllet med koldt vand og stilles koldt.
Når moussen skal ud af formen, dyppes denne i varmt vand få sekunder. Pynt moussen med salatblade og tomatbåde.
Bemærk, at laksemousse ikke kan fryses, men den kan laves dagen forinden.
Serveres med små, sprøde snitter ristet brød eller en god flütes.