mandag

Engelsk citrusmarmelade

Engelsk citrusmarmelade, som den serveredes på det store engelske morgenbord i den private husholdning. Det var før englænderne både mand og kone skulle møde på arbejde om morgenen. Nu om dage er der ikke rigtig tid til at gøre så meget ud af morgenmåltidet og så er det også blevet dyrt og tidskrævende.
Den danske jul giver mulighed for at nyde denne skønne marmelade  på julens morgenbord, hvor de fleste mennesker har god tid til hinanden i helligdagene. - Og den skal selvfølgelig være hjemmelavet, hvilket jo kan gøres i god tid inden jul.

ENGELSK CITRUSMARMELADE

1 grapefrugt
1 appelsin
1 citron

vand
sukker

Citrusfrugternes skaller tørres godt af med en fugtig klud. Citronen og appelsinen skives "på tværs" i runde tynde skiver. Grapefrugten skives ligeledes, men her skal kernerne og de hvide ribber fjernes. Frugtskiverne lægges i bunden af en stor lerkrukke og der hældes 2 gange så meget vand på, som frugterne fylder. Lad det stå tildækket natten over og kog det hele 10 minutter næste morgen.
Lad det stå igen til næste dag og kog det i 2 timer. Så tilføjes sukker, - samme kvantum som det kogte.
Mål de kogte frugter og tilføj det samme mål sukker. Kog med sukker til marmeladen sivner.
Af disse mængder bliver der ca. 2 1/4 L marmelade.
Engelsk citrusmarmelade smager vidunderligt på ristet brød.