fredag

Danablue med smørstegte mandler

Danablue med smørstegte mandler er min egen favorit på julefrokostbordet og er man til danablue, kan det ikke blive bedre. Her i huset er denne lækre ost obligatorisk, ikke bare på julefrokostbordet, men på ethvert godt frokostbord og her har den været fremstillet i en lang årerække.

DANABLUE MED SMØRSTEGTE MANDLER

1 pk. danablue ost
1 pk. friskost naturel
1 pk. smør

1 kop mandler eller flere med skal
smør til stegning

Læg alle ingredienserne i stuetemperatur et par timer. Mos danablue osten godt i en stor dyb tallerken med en gaffel. Tilsæt friskost og smør, mos det med og rør cremen godt.
Fyld ostecremen i en passende skål, ikke for dyb og lad den størkne.

Smelt smørret på panden og steg de hele mandler under omrøring. De kan hurtigt blive sorte.
Lad mandlerne stå i smørret på panden og køle lidt af. Fordel så mandlerne over osten med det fedtstof, der følger med.

Sæt osten i køleskabet. Den kan sagtens holde sig i mindst en uges tid, hvis den da får lov, at blive stående.