mandag

Mandelfromage med solbærromgelé

Mandelfromage med solbærromgelé er en rigtig dejlig juledessert ovenpå en god middag og så gerne med et lille glas portvin til.

MANDELFROMAGE MED SOLBÆRROMGELÉ

fromage

3 dl mælk
korn af 1/2 stang vanilie
4 blade husblas
2 æggeblommer
2 spsk. sukker
50 g smutte, finthakkede mandler
3 dl piskefløde, pisket til skum

solbærromgelé

2 dl solbærrom
3 blade husblas

Til solbærromgelé opløses den udblødte husblas i en gryde i lidt af solbærrommen. Når husblassen er opløst kommes resten af solbærrommen ved. Geléen hældes i en form og stilles koldt til geléen er stivnet.

Til mandelfromagen bringes mælk, vaniliekorn og vaniliestang i kog. Husblassen udblødes i koldt vand og den udblødte husblas kommes i gryden til mælken under omrøring. Æggeblommer og sukker piskes til en luftig æggesnaps, hvori mælken hældes. Det hele hældes tilbage i gryden og piskes godt i nogle minutter ved svag varme til cremen jævner lidt. Cremen må endelig ikke koge. Tilsæt de hakkede mandler, fjern vamiliestangen og køl af medens der indimellem røres. Når fromagen er så stiv, at der kan dannes et mønster, vendes flødeskummet i og nu hældes fromagen i formen over solbærrommen.
Sæt fromagen koldt nogle timer, gerne til næste dag.
Ved servering løsnes forsigtigt med en kniv i kanten, formen dyppes hurtigt i varmt vand og fromagen vendes ud på et fad.

Servér mandelfromage med solbærromgelé som en af julens dejligste desserter.

Spise med Mormor