fredag

Kammuslinger i aromatisk juice

Kammusliger i aromatisk juice er en smuk nytårsret, creeret af kokken Thorsten Schmidt, som i 2006 blev årets kok.

Opskriften er til 4 personer

KAMMUSLINGER I AROMATISK JUICE

8 store kammuslinger
skal og saft af 1 citron
40 g sukker
20 g salt

Læg kammuslingerne på en bakke og fordel en blanding af citronskal, citronsaft, sukker og salt henover muslingerne. Lad arrangementet stå koldt i 24 timer.

juice

4 grofthakkede skalotteløg
3 fed hakkede hvidløg
1/2 bundt citrontimian
1/4 liter grøntsagsjuice
250 g gulerødder
2 laurbærblade
100 g kalvebacon i tern
10 hele peberkorn
10 g salt
50 g smør
1 citron

Mayonnaise, smagt til med hvidløg og lidt nøddeolie

Papirtynde, ristede toaststykker af et frossent fuldkornsbrød

Sautér bacon i 20 g smør til det er gyldent. Tilsæt de hakkede løg og hvidløg og lad simre i 2 minutter. Tilsæt timian, grøntsagsjuice, gulerødder og lad det hele småkoge i 30 minutter. Blend massen og si den. Smag saucen til med resten af smørret, salt og citronsaft.

Servér kammuslinger i aromatisk juice tallerkenserveret med kammuslingerne, delt i to, den varme orangerøde sauce, hjemmelavet mayonnaise, rørt op med hyldemlomsteddike, en knivspids hvidløg og lidt nøddeolie samt det papirstynde, ristede fuldkornsbrød til.

Spise med Mormor