Pagtfulde, skrøbelige julesmåkager fra Sverige, bagt af butterdej og fyldt med marmelade.
SVENSKE JULESTJÄRNOR
dej
150 g mel125 g koldt smør, skåret i småstykker
ca. 3 spsk. koldt vand
fyld
1 dl rød marmelade
æg til pensling
drys af perlesukker
Det kolde smør hakkes i melet og dejen samles hurtigt med det kolde vand. Læg dejen koldt nogle timer før den skal bruges.
Dejen udrulles tyndt og med en klejnespore dannes 8 store kvadrater, der hver snittes i alle hjørner. Læg en klat syltetøj midtpå og fold hver anden dejsnip ind over fyldet, så der dannes en stjerne.
Stjernerne pensles med æg og drysses med perlesukkeret.
Kagerne bages i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Svenske julestjärnor er smukke på julens kageborde og dejlige til en kop julekaffe.
Spise med mormor