fredag

Friterede pærer med danablue

Friterede pærer med danablue er vidunderlig med et glas portvin til.

Pærerne kan for nemheds skyld være friteret i forvejen og så varmes i ovnen, når de skal på bordet.

FRITEREDE PÆRER MED DANABLUE

8-10 pærer
125 g danablue ost

beignetdej af :

125 g mel
1 tsk. bagepulver
1 æg
3/4 dl vand
1/2 tsk. olie
1-2 spsk. cognac

100 g finthakkede valnøddekerner

olie til friture

Skræl de modne pærer og behold stilken på. Pærerne udhulet fra blomsterenden med en skrællekniv og hulrummet fyldes med danablue ost.
Rør beignetdejen sammen og lad den hvile en halv times tid. Pærerne vendes i dejen og herefter i de hakkede valnøddekerner og koges gyldne i olien.
Læg de friterede pærer med danablue på et stykke køkkenrulle.

Servér pærerne med et godt glas portvin eller kirsebærlikør til.

Spise med Mormor