søndag

Julebreve

Overordentlig lækre småkager, som kun kan gøre lykke på julens kage- og kaffeborde.
Der bliver ca. 60 stk. af portionen

JULEBREVE

150 g smør
250 g mel
100 g sukker
1 æg
2 spsk. cognac eller hedvin

fyld

1 stang blød nougat
ca. 1 dl ekstra stiv hindbærmarmelade

Smuldr smørret i melet med fingrene, tilsæt sukker, æg og hedvinen. Dejen æltes sammen og hviler koldt et par timer. Rulles ud til en firkantet plade på et melet bord. Skær den i firkanter på ca. 2 1/2 cm med klejnesporen. Nougaten skæres ud til samme antal stykker og der lægges et stykke på hver firkant. Fold hjørnerne ind over og lad dem mødes på midten, hvor de trykkes til ganske let. Der anbringes et lille klat tyk marmelade midt på hver kage. Sættes på bagepladen, beklædt med bagepapir.
Kagerne bages på øverste ribbe i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter.
Lad kagerne blive kolde og læg dem så i en kagedåse med papir imellem lagene.

Spise med Mormor