torsdag

SØRENS GÆRKLEJNER

De lækre klejner serveres med flormelis og syltetøj.

Store gærklejner serveres på Møn med æblegelé.

Opskrift : Hanne Bloch

STORE GÆRKLEJNER

dej

125 g smør
2 dl mælk
25 g gær
2 æg af mellemstørrelse
60 g sukker
250 g mel
revet skal af 1 citron (usprøjtet)

til kogning

palmin, rent svinefedt eller olie

Smelt smørret og kom mælken i. Når det er fingervarmt røres gæren i. Kom de sammenpiskede æg i. Bland sukker i melet og tilsætcitronskal. Rør det i gærvæden og ælt dejen sammen. Tilsæt lidt mere mel, hvis dejen er klistret.
Lad dejen hæve 1/2 time.

Rul dejen ud til en tynd plade og udskær ruder (5 cm brede og 10 cm lange). Skær en ridse i midten og vrid klejnen.

Kog klejner i hedt palmin, fedt eller olie.

Spises lune med sukkerdrys og syltetøj.

Spise med mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad