På mangt et sønderjysk julefrokostbord vil traditionel julemad være at finde. Heriblandt gammeldags hvidkål, der er så dejlig med smør, piskefløde og muskat.
Er man i Sønderjylland, vil kålen ofte følges af sønderjyske frikadeller. - Også stegt medisterpølse er godt til kålen.
Opskrift : Gamle opskrifter, udgivet af Handelsbanken
GAMMELDAGS HVIDKÅL FRA SØNDERJYLLAND
ca. 2 1/2 kg hvidkålshoved
2 1/2 dl piskefløde
smør
hvid peber
salt
muskat
Kålhovedet deles i 4 stykker, stokken skæres bort og kålen koges i letsaltet vand i ca. 20 minutter. Afkøles og trykkes af for vand.
Kålen findeles med kniv eller hakkes gennem kødmaskinen og kommes i en gryde, hvor den koges op med fløde og smør, så det bliver en tyk stuvning. Smag kålen til.
Spise med Mormor
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad